dissabte, 17 d’agost del 2013

calor

Dissabte 17

Avui fa molta calor! Són les 8 i el sol ja crema. És el darrer dia i ens autoobligam a seguir el guió. Almanco que avui els plans surtin bé. Després de tres dies intentant evitar els xinos del Bayon, ens hem rendit! És impossible! Sempre n'hi ha, a tota hora, a la guia posa que només a les 17 h. Però resulta que amb els monzons, ha plogut cada dia abans de les cinc i durant les cinc.

Així i tot l'edifici és espectacular. Inmens, majestuós, ... temple curiós, tot carregat de cares del rei que es creia Deu.

La següent aturada són les terrasses, on cada dia hi havia una gentada, avui ho hem aconseguit. Ens hem sentit com el rei quan des d'allà veia passar la desfilada que entrava de la porta de la victòria ( tan sols són les 8.30 del matí i fa 30 i pico graus). 



Després la terrassa del rei leprós i per acabar hem anat a cercar un petit temple on no hi ha ningù. Està amagat per un caminet selvàtic que ens ha encantat, el Ta Nei. Allà ens hem trobat 3 fillets que ens han fet una ruta, és la seva manera d'aconseguir dolars o vendre postals. Eren molt graciosos i ens han ensenyat algunes paraules en la seva llengua.

Des d'aquí ha començar el conte enrera, són prop de les 10 h. i ens dirigim a fer la ruta llarga de temples que ahir no vàrem poder acabar, sortint aixì per darrera vegada del recinte d'Angkor Thom. 
El Preah Khan ja el vàrem fer ahir... el següent és un temple diferent, has de travessar un pont de fusta per arribar-hi i .... es tracta d'una petita torre envoltada d'aigua i a sota, dues serps entrellaçades que surten de l'aigua i pareix que sustenten la torre. Després un altre temple que la guia destaca la porta curiosa del darrera, Ta Som. Seguim la ruta en velo... vos podeu imaginar com tenims els culs. Arribam al temple on es destaquen les figures d'elefant de cada cantonada i que es conserven intactes.  
Finalment només ens queda el temple muntanya on ens havien recomenat anar perque es veu una posta de sol preciosa. Tenint en compte que tan sols són la una i que cada dia ens ha agafat la pluja i els núvols han tapat les postes de sol.... decidim fer un cafè per plantejar les opcions. Finalment decidim pujar...i després aturar-nos a dinar. A veure si a les 16 h. Som a casa.

I així ho hem fet. Tot fet, ens acomiadam d'Angkor, segurament no tornarem... però bé això mai se sap.
Besades a tots i totes. Bona nit!

"Busca lo más vital nomas, lo que has de precisar, nomas. Y olvidate de la preocupación. Si buscas lo mas esencial, sin nada mas ambicionar mama naturaleza te lo da".

pd. Avui amb les presses, no tenim cap foto junts. ... per cert ja hem passat les mil fotos en total, de tota la ruta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada